Kerstgeschenk – een vierkante grabbelton geven

Als je in december je kerstpakket nog moet regelen ben je eigenlijk te laat. Voor de mooiste kerstpakketten ga je al veel eerder shoppen. Dan is de keuze veel beter. De boeren van twee eeuwen geleden begonnen aan de traditie om een kerstgeschenk aan knechten en meiden te overhandigen. Die hadden geen logistieke problemen en konden de kerstmanden wel in december nog regelen. Dit soort pakketten kwam vol te zitten met eieren, melk, kaas en brood. Zaken die op elk moment voorhanden waren al op de boerenhoeve. Nu moet je voor je bedrijf tijdig de pakketten regelen. Anders vis je achter het net voor de echt mooie kerstgeschenken.

Bedankt maar nee, dankjewel

Een kerstgeschenk vandaag de dag wordt ook met andere ogen bekeken dan weleer. De meiden en knechten waren blij met alles dat hun baas wilde geven. Die dankbaarheid is nu vaak ver te zoeken. Want de moderne medewerker is een kritisch consument geworden. Een vegetariër wil wel een kerstpakket maar wordt niet blij van het chorizoworstje dat hij erin aantreft. En iemand die subiet tegen alcohol is, zal een flesje bubbels in het pakket niet echt in dank afnemen. En toch liggen hapjes en drankjes wel aan de basis van elke kerstpakket. Om op veilig te spelen zorg je er dan ook voor dat een pakket de nodige diversiteit in zich meedraagt – dus iets lekkers voor alle leeftijden en alle voorkeuren.

De grote thema’s van een kerstgeschenk

Kerstpakketten hebben vandaag de dag vaak een onderliggend thema. Hapjes, drankjes en hebbedingetjes die bij elkaar horen. Dat kunnen onder meer de volgende thema’s zijn:

  • Land
  • Wijn
  • Koken en tafelen
  • Spelletjes
  • Borrelen

Standaard kerstgeschenk en geschenk op maat

Vooral het landenthema doet het goed. Meestal wordt dat thema gecombineerd met koken en tafelen. Niet alleen kun je dan een receptenboekje verwachten, soms zitten er zelfs echte kookspullen in. Een grillpan of een gourmet setje. Of een leuk stel mediterraanse aardewerk schoteltjes. Heb je voor je bedrijf of kantoor tot 100 stuks aan kerstgeschenken nodig? Dan kun je online kiezen uit dozen met een heel divers aanbod. Er is vast wel een geschikt themapakket bij voor jouw bedrijf. Ga je voor je organisatie veel meer bestellen (1000 of meer), dan kun je het pakket als maatwerk laten maken. Geheel met eigen bedrijfskleuren en logo. En met een inhoud die perfect op de dienstverlening of producten van je bedrijf is afgestemd. 

Laat je medewerkers het werk doen!

Een alternatief kerstgeschenk is er eentje die niet door jou wordt bepaald, maar die door elke medewerker zelf wordt gekozen. Zo krijg je een heel individueel kerstcadeau dat qua inhoud helemaal de voorkeur geniet van de ontvanger. Hoe gaat dat in zijn werk? Je geeft dan je medewerkers een voucher met punten. Zij kunnen dan online gaan en in een webshop tussen wel duizend artikelen speuren naar wat zij graag in hun pakket terug zouden zien. Het personeel kan net zolang lekkere en leuke spulletjes in het digitale boodschappenmandje stoppen totdat de punten op zijn. En even later komt een bezorger het zo gepersonaliseerde kerstgeschenk langsbrengen. Zonder ook maar één teleurstellend artikel in de doos!

Benieuwd naar andere mogelijkheden? Bekijk dan ook de drank geschenkset.